Nytt showroom för N-Trygg Bil i Habo!

Nyheter - 8 september 2021

Nu är det klart att N-Trygg Bil ska etablera sig i nya affärskvarteret på Kärnekulla. Målet är att dubblera verksamheten inom fyra år. – Det här är det outstanding bästa läget i Habo, säger Niklas Trygg, vd och ägare av bilhandeln.
Samtalen har pågått en tid, men nu är kontraktet mellan bostadsbolaget Tosito och N-Trygg Bil påskrivet.

– Det har varit många intressenter, men det har varit svårt att hitta en verksamhet som passar in i detaljplanen. Nu är det klart och det är kul att det är en lokal handlare som vågar att satsa på det här, säger Gustaf Hjertquist, projektledare på Tosito.

Nya affärskvarteret på Kärnekulla kommer att bli cirka 5000 kvadratmeter stort och uppföras utmed 195:an, norr om Brf Vättervyn.
Klart sedan tidigare är att gymkedjan STC blir en av hyresgästerna med drygt 2000 kvadratmeter. N-Trygg Bil kommer att flytta in i ungefär lika stora lokaler.
N-Trygg Bil grundades 2016 och har sedan dess vuxit i raketfart. Antalet anställda har ökat från en till fem och omsättningen beräknas landa på uppemot 60 miljoner kronor för 202
1. Målet är att ha sålt 400 bilar innan året är slut.

 

Företaget säljer och förmedlar begagnade bilar, bedriver bilverkstad och bilvård samt försäljning av bildelar.
– Vi säljer bilar i alla segment men har specialiserat oss på sportbilar. Vi har en passion för dessa bilar och vi vill vara en lite unik aktör, säger Niklas Trygg.
Han berättar att företaget säljer bilar till kunder i hela Sverige.
– Mellan 20 och 25 procent är lokala kunder när det gäller bilförsäljningen, resten kommer från andra kommuner. När det gäller bilverkstaden är minst 90 procent lokala
 kunder, säger Niklas Trygg.

 

Han uppger att hans mål från första början varit att en dag flytta in i en splitter ny bilhall. Nu blir det alltså så. Och siktet är inställt på att fortsätta växa.
– Målet är att ha ökat omsättningen till 110 miljoner kronor till senast 2025 och då också ha ökat antalet anställda till tio, säger Niklas Trygg.
Byggnationen av det nya affärskvarteret beräknas att påbörjas i slutet av september för att stå fär
digt vid årskiftet 2022/2023. Byggkostnaden beräknas landa på omkring 80
miljoner kronor.
N-Trygg Bil som i dag bedriver verksamhet på Jönköpingsvägen i Habo kommer att inviga sina nya lokaler på Kärnekulla i februari 2023.
Ungefär 700 kvadratmeter av ytan i det kommande affärskvarteret på Kärnekulla återstår att hyra ut.
– Här har vi ännu ingen dialog med någon, men jag är inte det minsta orolig att vi inte kommer att hitta en eller ett par aktörer som kan matcha in, säger Gustaf Hjertquist, Tosito.

 

Hitta till oss

Öppettider

BILFÖRSÄLJNING
Måndag - Fredag 10-18
Lördag -Stängt
Söndag - Stängt
...
VERKSTAD OCH REKOND
Måndag - Fredag 07-17